15% rabatt på designklassikern AJ

 

 

 

 

 

TILL KAMPANJEN

Arne Jacobsen formgav AJ-lamporna för bords-, golv- och väggplacering 1957 för SAS Royal Hotel i Köpenhamn, där de utgjorde en integrerad del av designkonceptet för hotellet som helhet. Sedan dess har AJ-lampan blivit en världsberömd designikon och en av Arne Jacobsens mest populära lampor.

Arne Jacobsen var en estet ut i fingertopparna, och det är ingen slump att han ofta tilldelades ansvaret för de inredningar och byggnader han skapade – ända ned i minsta detalj. Han drömde först om att bli konstnär men valde sedan en utbildning till arkitekt, och hans konstnärliga talang och mod lyser starkt igenom i såväl hans unika designidiom som i hans känsla för färg.

AJ-lampans design baseras på en skärm vars form kombinerar två geometriska former: cylindern (sockeln) och konen (skärmen). Lampan koncentrerar ljuset där det behövs, och designen fungerar utmärkt både som arbetsbelysning och som läslampa. AJ-lampans ovanliga vinklar i kombination med skärmens volym och det cirkelformade hålet i lampans fot ger modellen en uttalad skulptural kvalitet.

AJ lamporna finns i modellerna vägg, bord och golv i färgerna svart, vit, ljus petroleum, mörkgrön, ockra, roströd, midnattsblå, aubergine och två grå mellantoner.

Just nu hittar du alla modeller och alla färger av designikonen AJ till kampanjpris med 15% rabatt. Erbjudandet gäller till och med den 3 maj 2018.

SHOPPA NU