Louis Poulsens PH 5 i nya färger!

Louis Poulsen firar den legendariska PH-pendelns 60-års jubileum med en livfull ny färgskala. De tidigare färgerna förutom Classic utgår och ersätts med 7 stycken nya vackra färger att belysa ditt hem med på bästa sätt.

År 1958 utvecklade Poul Henningsen den tidlösa klassikern PH 5 som en uppföljare till hans firade treskärmssystem, som lanserades 1926 och satte Louis Poulsen på kartan som den ledande tillverkaren av innovativ belysning. Henningsens ursprungliga design inspirerades av hans mammas önskan om mer smickrande och mjukare belysning i en tid där hemmen fortfarande höll på att gå över till elektriskt ljus och glödlampor, vars effekter var mer förenade med nytta än med estetik. Armaturen döptes till PH 5 på grund av huvudskärmens diameter på 50 cm.

Senare, när glödlampan standardiserades (ett designskifte som gjorde Henningsen missnöjd och som han kallade ”muffins” ), svarade han med femskärmssystemet för att få fullständig kontroll över den nya typen av ljus, med den sarkastiska kommentaren: ”Med den nya PH 5 överlämnar jag mig till glödlampstillverkarna.” Överlämnandet visade sig vara mer av en bekräftelse av Henningsens geni, och än i dag fortsätter PH 5:s femskärmssystem att ge rummen 100 % effektiv ljusfördelning och jämn belysning med en majoritet av ljus som lyser nedåt på det utrymme den belyser, snarare än i människors ögon. Pendeln är anpassad för en ljuskälla med E27 sockel, vilket ger en perfekt kombination av ljus nedåt och sidoriktat ljus för att även försiktigt belysa själva armaturen. Avbländningsringar och reflektorer i inredningen säkerställer en varm ljuston som kompletterar det naturliga ljusets dagsrytm. Oavsett hur lampan installeras och vilken ljuskälla man använder så är och förblir PH 5 fullständigt bländfri.

Konstruktionen av PH 5 har uppdaterats löpande i takt med ljuskällornas utveckling. År 2018 firar Louis Poulsen den legendariska PH 5 pendels 60-års jubileum med en färgskala i klassisk vit, en ny modern vit samt sex livfulla färgkombinationer i orange, rosa, röd, blå och grå. Precis i samma färgskala som PH 5 mini lanserades i hösten 2017, vilket ger ännu fler möjligheter att harmonisera PH 5 familjen, särskilt när man hänger armaturerna tillsammans.  Olika nyanser på varje armaturs fem klassiska skärmar skapar en dynamisk sluttande effekt som förstärker pendelns visuella effekt.

Trogen den mångbegåvade Henningsens balans mellan funktion och form, mellan teknik och konst, fungerar PH 5 som ett vackert skulpturalt inslag både när den är tänd och släckt. En tidlös designklassiker som förgyller ditt hem på bästa sätt!

SE NYHETERNA HÄR!